Race Driver: GRID

  • Tesztplatform:  PC
  • Írta:  Sasa
Megosztom az iWiW-en! Megosztom a Facebook-on! Megosztom a Twitter-en! Hozzáadom a Google könyvjelzőimhez! Hozzáadom a Startlapomhoz! Megosztom a MySpace-en! Könyvjelző és megosztás

Az első képek és videók láttán azonnal leesett az állam! Ilyen gyönyörű, gyors, és döbbenetes törésmodellel rendelkező autós játékot ugyanis addig nem láttam. A demó megjelenése után azonban lefagyott a mosoly az arcomról: a túlságosan arcade játékmenet elvette a kedvem a GRID-től. Most azonban, hogy megjelenés előtt a PlatinumShop rendelkezésemre bocsátott egy tesztpéldányt, le sem szálltam a gázpedálról. A Grid személyében megszületett az utóbbi évek legadrenalinpumpálóbb és legaddiktívabb versenyjátéka!
A külcsínTudom, fura egy tesztet a képi világgal és a hangokkal kezdeni (hacsak nem NightBagolyról van szó), de a Grid már az első pillanatban lenyűgözi a játékost technológiájával. Az eszméletlen sebesség, a döbbenetesen kidolgozott autók, és az ütközésekkor leszakadó alkatrészek, valamint az autó roncsolódása olyan mértékben felülmúl minden eddigi próbálkozást, hogy az már önmagában sok játékosnál elegendő érvet szolgáltat ahhoz, hogy végigjátssza a játékot.

Igaz, jómagam nem tartozom ebbe a kategóriába, így a demó kipróbálása után meggyőződésem volt, hogy nálam a Grid jó esetben is küzd a 60 százalékért, a cikk végén lévő 85-ös értékeléstől pedig körülbelül olyan messze állt, mint amennyire a Hour of Victory az év FPS-e címtől.

Aztán persze minden megváltozott - a Grid „küldetésmódja" ugyanis nem engedett ki a szorításából. Maga a cél mindössze annyi, hogy a versenyeken a megfelelő mennyiségű pénzt szerezve tovább tudjunk lépni a következő versenyosztályokba. Ennyi, és nem több. Kevés? Igen! Érdekel ez bárkit is, amikor a sebességtől leszakad a feje? Egyáltalán nem!

 
És a tartalomA Grid tehát a száguldásról és az adrenalinról szól. Semmi másról. Nincs tuning, nincs autófestés, bejárható városok, sztori vagy gépgyűjtögetés. Mindennek áldozatává vált a fizika, ami majdhogynem nincs is, illetve ami van, az a leszakadó alkatrészekre és a törésmodellre korlátozódik (mondjuk, ott dolgozik rendesen). A cél száguldani, lökdösni az ellenfeleket, elkerülni a hatalmas karambolokat, és egy-két elmért kanyar után 250 km/h sebességgel belerongyolni a falba. Egy átlag versenyjátéknál itt ugye vége is mindennek. A GRID-ben azonban másként történnek a dolgok: a Back gomb lenyomásával ugyanis visszapörgethetjük az elmúlt 15-20 másodpercet, majd a visszajátszás alatt bármikor újra bekapcsolódhatunk az ámokfutásba (á la Prince of Persia, vagy még hasonlóbb opció volt a konzolos Full Auto sorozatban), és a fékre taposva elkerülhetjük az alig néhány pillanattal ezelőtt bekövetkezett karambolt. A visszajátszások száma persze korlátozva van. Normál fokozaton négyszer korrigálhatunk, ám jobban járunk, ha nem élünk az összes lehetőséggel, mivel a végelszámolásnál a program extra pénzzel honorálja ezt a spórolást.

Elképesztően jó érzés az utolsó kör megkezdése előtt egy félig leamortizált járgánnyal, és egyetlen visszajátszási lehetőséggel végigzúzni a pályán az összes kanyarra figyelve, nehogy egy apró hiba miatt végleg elveszítsük a versenyt. Jó dolog, hogy az első 10-15 versenynél nem kell elsőnek lenni, elég a feltételeknek megfelelve a legjobb 3-6 helyezés valamelyikét elfoglalni, így mire az igazán durva versenyekhez érünk, már megszokjuk az irányítást, ráérzünk a kézifékes fordulókra, és elsajátítjuk a driftelés minden fortélyát, amire a külön helyet kapott versenymódokban nagy szükségünk is lesz!

A Race Driver: GRID nagyszerű játék lett. Egyszerű, mint egy facsipesz, ám mindez valamiért nem zavaró. A GRID tipikusan az a játék, ami öt percre is nagyszerű kikapcsolódást nyújt, de arra is képes, hogy egy egész éjjelen át a tévé elé szegezzen. Ha nem mászol a falra a szimulátoroktól messze álló játékoktól, kötelező vétel!

A játékot a Platinumshop biztosította!

A PC-s verzió tesztjét a július 3-án megjelenő PC Guruban találod!


Forrás: pcguru.hu
  « vissza a tesztekhez  

Értékelés

Az értékeléshez be kell jelentkezned. Ha még nincs azonosítód, regisztrálj!

  Hozzászólások  

Atheist

2009-08-21 20:41:18 [#8]

értékelés: 90/100

kovy29

2009-08-12 23:33:03 [#7]

értékelés: 100/100

Ryder62

2009-06-27 14:25:52 [#6]

Jó játék, nekem is tetszett de egy idő után unalmassá vált így abba hagytam a felénél.

értékelés: 92/100

Attillus

2009-06-26 10:06:54 [#5]

értékelés: 100/100

Rapido

2009-06-12 22:14:05 [#4]

értékelés: 96/100

tdavid1996

2009-05-26 18:41:27 [#3]

értékelés: 95/100

Habor

2009-05-17 20:53:16 [#2]

értékelés: 100/100

morpheusm

2009-05-11 16:04:32 [#1]

Szerintem is Arcade-s de nem zavar. Nincs pénzem (normális) kormányra. :) Nagy szép, izgalmas stb. Külön kiemelném, hogy a jó körökhöz ész is kell, nem úgy mint az NFS-ben. Itt ha belemegyek a falba, nem hogy nem dob vissza, még a fél kocsi is ott marad. :D Minden pályán van több olyan kanyar is (ahol előzni is lehet) amelynél bizony nem mindegy milyen irányból kezdjük a fordulást és a lassítást... Amikor megnyertem az első versenyem (10 futam után), mert előtte mindig összetörtem a kocsit, olyan volt mintha valóban nyertem volna, mert annyira örültem. :D :D :D

Szerintem nagyon jó játék.

értékelés: 94/100

Adatlap

megjelenés:

ismeretlen

Kapcsolódó cheat:
Kapcsolódó videó:

Értékelés

+ Elképesztő grafika
+ Addiktív játékmenet
+ Durva törési modell
- Túlságosan arcade jellegű
- A küldetéssorozat lehetne komplexebb
90
80
80
80
70

A 10 legfrissebb teszt

A hónap legnépszerűbb tesztjei

Friss hírek