F1 Challenge 99-02

  • Tesztplatform:  PC
  • Írta:  frentzen
Megosztom az iWiW-en! Megosztom a Facebook-on! Megosztom a Twitter-en! Hozzáadom a Google könyvjelzőimhez! Hozzáadom a Startlapomhoz! Megosztom a MySpace-en! Könyvjelző és megosztás
A játék 2003-ban jelent meg PC-re F1 Challenge 99-02 néven, XBOX és Playstation platformokra pedig F1 Career Challenge néven érkezett a Formula-1-et kedvelők polcaira.
A program könnyen modolható, ezért a mai napig kedvelt a mod-készítők körében. A játékban 4 szezon közül választhatunk, név szerint az 1999-2000-2001-2002 szezonokban mérhetjük össze tudásunkat a világ legjobb pilótáival. A kezelőfelület egyszerű és átlátható, könnyen eligazodik benne egy kezdő játékos is. Lehetőségünk van az összes létező játékvezérlővel játszani, amiket könnyen bekalibrálhatunk a vezetési stílusainknak megfelelően. Az Options (magyarul: Opciók) menüben állíthatjuk be a hangokat, a képernyőt, a szabályokat, a vezetési segítségeket és a vezérlőgombokat is. Az Edit menüben készíthetünk új játékost, és itt választhatunk csapatot valamint pilótát is.

Viszont ha meguntuk a menüben való bóklászolást, rögtön bele is ülhetünk az általunk kiválasztott autóba. A tesztnapon egyedül, vagy meghatározott számú ellenfél ellen gyakorolhatunk a versenyzés stressze nélkül. A sima versenyen a kiválasztott pályán versenyezhetünk, és beállíthatjuk az eseményeket is, tehát hány szabadedzést szeretnénk, legyen-e időmérő és bemelegítő edzés, vagy csak simán a versenyen szeretnétek indulni (ez esetben az eredeti rajtfelállásból indulhattok el).

A Világbajnokság opció választása esetén az általunk kiválasztott szezonban az általunk választott pilótával kell harcba szállni a VB-címért, a szezon összes pályáján, az összes ellenfél ellen. A futamok után két ponttáblázatot kapunk, az egyiken az egyéni, a másikon a csapat VB állását nézhetjük meg. Ha kint vagyunk a garázsban, ott tárul elénk a szöszmötölők Kánaánja.

Képzeljétek el mennyi dolgot lehet egy Formula-1-es kocsin állítani… Na, azt itt mind meg tudjátok csinálni, és mivel minden pálya más beállítást igényel, ezek segítségével meg tudjátok találni a megfelelőt minden pályához. Viszont ha nincs türelmetek ehhez, használhatjátok a játék alap beállítását, vagy az internetről letöltött beállításokat, és már repülhettek is a kockás zászló felé. A játék grafikája megfelel a 2003-as szintnek, a mai modifikációk pedig még tovább javítják az amúgy sem kispályás látványvilágot. A hangok is egész jól meg vannak csinálva, de ha nem tetszenek, az interneten sokféle hang megtalálható, akár a TV-közvetítésekből kivett hang is beletehető a játékba. Az eső szimulálásával sincs probléma, az esőfüggönyök pont úgy zavarják a látási viszonyokat akár a valóságban, és a pálya is a fizika törvényeinek megfelelően csúszik, az eső és a pályán lévő víz mennyiségétől függően.

Igazából nem sok hiba van a játékban, az internetes játékra viszont ma már nem alkalmas a játék, hisz a nagy Lag tönkreteszi a játékélményt. Úgy gondolom, minden dolgot elmondtam, amire szüksége lehet egy játékkal ismerkedő embernek. Összességében tehát nagyon is érdemes kipróbálni a játékot!
  « vissza a tesztekhez  

Értékelés

Az értékeléshez be kell jelentkezned. Ha még nincs azonosítód, regisztrálj!

Adatlap

F1C - F1 Challenge 99-02

Szimulátorok >>

megjelenés:

2003. június 24.

fejlesztő:

ISI (Image Space Incorporated)

kiadó:

Electronic Arts, EA Sports

Web
Magyarítás Demó
Kapcsolódó cheat:
Kapcsolódó videó:

  tovább az adatlaphoz...

Értékelés

- 4 szezon teljesen licenszelve az utolsó csavarig
- Hosszú játszhatósági idő
- Jó grafika és hangok
- Sokszor használhatatlan multi
- Néha zavaró és ügyetlen AI
80
90
90
70
90

A 10 legfrissebb teszt

A hónap legnépszerűbb tesztjei

Friss hírek