BMW M3 Challenge

  • Tesztplatform:  PC
  • Írta:  Err
Megosztom az iWiW-en! Megosztom a Facebook-on! Megosztom a Twitter-en! Hozzáadom a Google könyvjelzőimhez! Hozzáadom a Startlapomhoz! Megosztom a MySpace-en! Könyvjelző és megosztás
A BMW M3 Challenge egy ingyenes autóverseny játék, melyet a Blimey!Games készített a 10tacle Studios gondozásában. A játék fejlesztésében a BMW emberei is besegítettek, hogy egy igazán jó szimulátort hozzanak össze.
Az elképzelés sikerült is nekik, méghozzá csillagos ötösre. Egy autót hajthatunk benne, az új M3-as BMW-t, de ez teljesen úgy viselkedik, ahogy a valóságban. A szimulátor mivoltára utal az is, hogy a játék menüje és egyáltalán az egész kinézete a játéknak kísértetiesen hasonlít a GTR2-höz, csak apróbb változtatásokat eszközöltek rajta. Nem csak a menü, hanem a verseny előtti, garázsban lévő látvány is egy az egyben a GTR2-ről lett mintázva.

Grafika
A játék a GT Legends motorját használja, ebből lehet következtetni, hogy a grafikája megállja a helyét 2008-ban is. Az az egy autó, amit hajthatunk, teljesen korrektül ki van dolgozva, mind kívülről, mind belülről, hiszen belső nézetet is választhatunk a további három nézet mellett. (messzi, lökhárítói, motorháztetői)

A környezet nem mozog, nem fújja a szél a fákat, viszont a napszakok váltakozása igen szépen meg van oldva. A versenyeket a nap bármelyik órájában indíthatjuk, és beállíthatjuk milyen gyorsan teljen az idő. Ha nem "real time"-ra van beállítva, akkor egy versenyen belül élvezhetjük az éjszakai sötétséget, a pirkadatot, amikor elvakít a nap, és a nappali világosságot, amikor már ki is lehet kapcsolni a lámpákat. Tényleg nagyon profi módon van megoldva, sok fejlesztő példát vehetne róla.

Versenymódok
A játékban single és multiplayer lehetőség is van, utóbbi el is kél, hiszen csupán két pálya áll rendelkezésünkre, és ha nem emberi ellenfelek ellen megyünk, hamar ráun az ember. A két pálya valójában csak egy, mert a Nürburgring pálya adott, csak a két változata között választhatunk. Az egyik a GP, a másik a Sprint. Ezek lényegében ugyan azok, csak egy ügyes kanyarral lerövidítették a GP-t, és kész lett a Sprint.

A single versenymódok között találjuk az "Open practice"-t, amiben beállíthatjuk melyik pályán kívánunk menni, hány órakor induljon a gyakorlás, és hogy milyen gyorsan teljen az idő. Ezek után kiválaszthatjuk a kocsink színét és a kereket. Egyedül leszünk a pályán, és kedvünkre autózhatunk, nincs időkorlát.

A másik versenymód a "Race weekend" ami már egy komplett versenyt jelent, gyakorlástól kezdve, az időmérőn át a versenyig. Beállíthatjuk a körök számát, egytől harmincig és az ellenfelek számát akár nullától tizenötig. Az ellenfelek ügyességét is megválaszthatjuk, utána indulhat a verseny! A gyakorlást és az időmérőt ki lehet hagyni, de akkor automatikusan az utolsó helyről indulunk.

A harmadik single versenymód a "Time trials". Itt a névből következtethetően saját idejűnket javítgathatjuk tét nélkül. Akár a saját szellemautónkkal is versenyezhetünk, sőt, még egy bizonyos "versenyvonalat" is bekapcsolhatunk, ahol látjuk milyen íven mentünk legjobb körünkben, és hogy éppen mennyire tapostuk a gázt vagy a féket. Ez a mód gyakorlásnak tökéletes.

De lássuk a multiplayer részét a játéknak! Egy gyors és ingyenes regisztrálás után, - melyben csak az e-mail címünket kell megadni - már mehetünk is fel a netre, ahol láthatjuk ki van online éppen, hány verseny van elindítva, hol gyakorolnak még. Ahol már elkezdődött a verseny, már nem lehet belépni, de a gyakorlásnál és az időmérőnél még igen. Egy versenyre belépve tudunk chatelni a többi játékossal, és akár szavazni is, hogy induljon-e már a futam. Csak kiválasztjuk a szobát egy kattintással, és a JOIN gomb lenyomásával már be is csatlakoztunk.

Saját versenyszobát is létrehozhatunk, a HOST gomb lenyomásával, ahol megszabhatjuk a versenyzők számát, a verseny minden paraméterét és hogy milyen segítségek lehetnek bekapcsolva. Például ha egy olyan szobába lép be valaki, ahol az ABS nincs engedélyezve, akkor abban a versenyben nem lehet bekapcsolni, a nélkül kell versenyezni. Hogyha nem mindegy kivel játszunk, kódot is megadhatunk a szoba létrehozásakor, amit kér a játék a belépés előtt.
Ezek mellett a játékból nem hiányzik az ismert LAN mód se.

Megjelenés óta máig rengetegen használják a programot, éjjel-nappal találhatók szobák melyekben folyik a verseny. Magyarokkal se ritkaság találkozni, sőt, szinte mindig vannak fent versenyzők az országból.

Gépigény
Minimum rendszerkövetelmény:
Windows XP / Vista operációs rendszer
1.8 GHz Intel Pentium IV processzor
512 MB RAM
500 MB szabad lemezterület
64 MB-os, DirectX 8.1 kompatibilis videókártya
DirectX 9.0c driver
A játék támogatja a legújabb kormányokat is.

Ajánlott konfiguráció
processzor: 3.0 GHz
RAM: 1024 MB
Shader Model 3.0-át támogató, 256 MB-os VGA.

Végszó
A játék a 2007-ben megjelenő vadi új BMW M3 Coupé-t hivatott reklámozni, mivel rájöttek, hogy jó marketingfogás ezt játékokkal tenni. Az autó kis mértékben törik is, ami kimerül egy kis horpadásban, de a visszapillantó már nem törik le. Milyen reklám lenne az, hogyha látja az ember a vadi új BMW-t, darabokban, ez igaz, úgyhogy ezt elnézzük a fejlesztőknek. Van néhány apróbb bug is a játékban, de az minden játékban előfordul, ettől függetlenül nagyon komoly játékot hoztak össze, és bárki ki is próbálhatja, mindössze egy kevéske reklámot kell elviselni cserébe. Maga a játék mindössze 346 MB, úgyhogy bátran ajánlom a műfaj kedvelőinek!
  « vissza a tesztekhez  

Értékelés

Az értékeléshez be kell jelentkezned. Ha még nincs azonosítód, regisztrálj!

Adatlap

BMW M3 Challenge

megjelenés:

2007. szeptember 11.

fejlesztő:

Blimey! Games

kiadó:

10Tacle Studios

A játék ingyenesen letölthető

Web Teszt
Kapcsolódó cheat:
Kapcsolódó videó:

  tovább az adatlaphoz...

Értékelés



0
0
0
0
0

A 10 legfrissebb teszt

A hónap legnépszerűbb tesztjei

Friss hírek