Juiced

  • Tesztplatform:  PC
  • Írta:  Watanabe
Megosztom az iWiW-en! Megosztom a Facebook-on! Megosztom a Twitter-en! Hozzáadom a Google könyvjelzőimhez! Hozzáadom a Startlapomhoz! Megosztom a MySpace-en! Könyvjelző és megosztás

A Fast And The Furious film után jócskán megnőtt az illegális versenyzős játékok száma. Ezt a palettát kívánja színesíteni a Juiced is, ami nem teljesen olyanra sikeredett, mint amire mi vártunk annak idején.
A készítők anno a Need for Speed Underground 1 után készítették, bízva abban, hogy hátha meg tudják szorongatni az EA-s srácokat. Persze már a kiadáskor problémák léptek fel. Az akkori Acclaim cég kezében volt a játék, ami a megjelenés előtt csődöt mondott. Egy darabig úgy tűnt, hogy örökre kiverhetjük a fejünkből a játékot, de jött a megmentő. A THQ felvásárolta a jogokat, és kiadott egy demót, melyből kiderült, hogy bőven van még mit fejleszteni a programon. Az őszi megjelenést nem tudták tartani, ám nyolc hónap múlva kiadták a játékot felturbózva. Igaz, hogy nyolc hónapot vártunk rá, de nem sajnálhattuk annyira a dolgot, mivel akkoriban jelent meg az Underground sorozat második része. Reménykedtünk abban, hogy a THQ megszorongatja az Underground szériát. Bár nem sikerült ezt megvalósítani, jó úton haladt a fejlesztőgárda.A játék története nem nagyon tér el a többi illegális versenyzős játéktól, egy feltörekvő ifjoncot alakítunk, aki a semmiből indul és eljut a csúcsra. A játék lényege az, hogy felküzdjük magunkat a ranglétra tetejére. Célunk az, hogy minden királlyal megküzdjünk és megszerezzük csodagépeiket. A karrierünk elején választhatunk magunknak mobiltelefont, ami azért is érdekes, mert csak Vodafone szolgáltatótól választhatunk. Kitudja miért... (a reklámért, mi másért?  :) - Err) Erre azért van szükség, hogy versenytársainkkal tudjunk kommunikálni. Persze még a csúcs előtt is szervezhetünk versenyt, bár kisebb a tét. A respect (tisztelet) mutatónk a játék során nő vagy csökken. Ez attól függ, hogy hogyan teljesítjük a versenyeket.

A versenymódokat gondolom mindenki ismeri, jórészt már ismert versenyekről van szó. Új játékmódokat nem mertek bevállalni a készítők. Természetesen helyet kap a játékban a körverseny, ponttól pontig verseny (más néven sprint) és persze a drag is. A drag verseny különbözik az NFS dragrendszerétől, mivel itt nem előre megadott nyomvonalon haladunk, hanem akárhol, sőt, akár ellenfeleinket is kilökhetjük. Az utolsó versenymódban különböző ügyességi trükköket kell megoldanunk egy adott idő alatt. Gondoljatok itt U fordulásra, 360 fokos fordulókkal fűszerezett gyorsulás, satöbbi. Ha már módoknál tartunk, szabad kóborlást ne várjatok. Ez sajnos kimaradt a játékból.Ami tűrhető, az a kocsik és alkatrészek száma. A játék a járgányokat különböző csoportokba sorolja, teljesítmény és ár szerint. Összesen 49 jármű kapott helyett a játékban. Persze elengedhetetlen az Underground szériában már megismert Lancer EVOVIII, Subaru Impreza, Toyota Supra. Találunk még kiskategóriás járgányokat is, mint például Peugeot 206, Fiat Punto vagy akár Renault Clio. Az egészet fokozza a kocsi sérülése, ami kihat az autó teljesítményére. Most arra kell gondolni, hogy ha 200 km/h-al ismerkedsz meg egy betonfallal, akkor sok jóra ne számíts. Még a nitró és kifolyik egy bizonyos sérülésszint után.

A tuninglehetőség nagyszerű a játékban, rengeteg tuningelemmel találkozunk, bár hiába van pénzünk, ha nincs feloldva. Negatívuma a játéknak, hogy ha például kocsit váltunk, akkor újra meg kell nyernünk a cuccokat. A játékban található még egy Arcade mód is. Ha nincs kedvünk tuningolni, akkor a gép tuningol helyettünk, választunk kocsit, versenytípust és go! Természetesen multiplayer módot is találunk a játékban, amiről nem kell meséljek, mert mindenki tudja a menetét.Mivel 2005-ös játékról van szó, a grafikától túl sokat ne várjatok, de nem mondanám rossznak. Az akkori játékok között talán csak az Underground szériának volt jobb grafikája. A motion blur túlzott erőltetése pont visszafelé sült el, a „kevesebb több lett volna” elv itt is érvényesül. A zenelejátszó elfogadható, bár sok az ismétlés. Hiányolom a kocsik mellett riszáló lányokat is, ami azért nem ártott volna egy ilyen játékba.  A gépigény tűrhető, bár az ajánlott gépigénnyel a legjobb a játék.

Összességében én a Juiced 1-re szavazok, jobb mint a második rész, érdemes kipróbálni, hátha valakinek megtetszik. Én a megjelenése óta háromszor vittem végig, és ez pont elég volt nekem.
  « vissza a tesztekhez  

Értékelés

Az értékeléshez be kell jelentkezned. Ha még nincs azonosítód, regisztrálj!

Adatlap

Juiced

megjelenés:

ismeretlen

fejlesztő:

Juice Games

kiadó:

THQ

Teszt
Kapcsolódó cheat:
Kapcsolódó videó:

  tovább az adatlaphoz...

Értékelés0
0
0
0
0

A 10 legfrissebb teszt

A hónap legnépszerűbb tesztjei

Friss hírek