Counter-Strike: Source

Megosztom az iWiW-en! Megosztom a Facebook-on! Megosztom a Twitter-en! Hozzáadom a Google könyvjelzőimhez! Hozzáadom a Startlapomhoz! Megosztom a MySpace-en! Könyvjelző és megosztás

1998-ban a Valve kiadta a Half-Life-ot, mely osztatlan sikert aratott. A gyönyörű grafikával, és a pörgős játékmenettel megáldott játék majdnem minden alkotást messze maga mögött hagyott. Ebben az időben minden lelkes játékos a Quake III Arena és az Unreal Tournament párharcát figyelte. Ez volt az első két olyan játék, mely a többjátékost módra fókuszált. Ezzel egy időben, pár lelkes fiatal programozó összeállt, és megalkotta a Counter-Strike nevezetű modot, a Half-Life alapjaira.

A Valve amint meglátta, hogy mekkora sikert aratott a Counter-Strike, egyből fel is karolta az egész projektet. A CS hosszú időn keresztül a legtöbb aktív játékossal büszkélkedhetett. Egyre csak jöttek az újabb, és újabb verziók, melyek legtöbbször grafikai újításokat, és kisebb játékmenetbeli változtatásokat tartalmaztak. Nem sokkal később végül megjelent a végleges, 1.6-os verzió is, mely valódi mérföldkő volt a CS történelmében. A Half-Life motort feltupírozták, emellett több új fegyver, pálya, és modell is került a többjátékos FPS-be. Tulajdonképpen ezt az időt nevezhetnék a Counter-Strike fénykorának. Majd sok-sok évvel később, 2005. októberében megjelent a Source.

Az Ellencsapás

A CS:Source teljesen új külsője egyértelműen a legnagyobb újítást jelentette. A Valve Source Engine kimondottan fps játékokhoz készített motor, mely majdnem olyan fejlett volt, mint az akkoriban igen erősnek számító Carmackék Doom 3 motorja, vagy éppen a Crytek CryEngine-je. Ehhez hűen a Source Engine rendesen meg is izzasztotta az akkori gépeket, de azért egész szépen elfutott egy-egy középkategóriás darabon is. A Source motor egyúttal jelenleg az eddigi legélethűbb műremek, melyet grafika terén alkottak (talán a 2007-es év legjobban várt játéka, a Crysis meg fogja változtatni a mostani állást) ((sikerült neki)).
Emellett a grafikai beállítások is rendkívül részletesen ki lettek dolgozva. A textúrák, modellezés, fény,- és árnyék effektek, minden, mi szem-szájnak ingere. Mindenki könnyedén megtalálhatja a saját gépének megfelelő beállításokat.
Azonban érdemes tudni, hogy a Source motor jóval többre képes, mint amit valójában mutat magából. A fejlesztők azonban szem előtt tartják a gyengébb géppel rendelkezők táborát is. Mint az könnyen megfigyelhető, a textúrák kicsit elmosottak, miközben a különböző effektek egyszerűen lehengerlőek. Sokan próbálták már összehasonlítani a Doom 3 és a Half-Life 2 motorját, azonban ezt feleslegesnek tartom, ugyanis teljesen különböznek egymástól. A Doom 3 eszméletlenül részletes szűk folyosóin a fény,- és árnyékeffektek hihetetlenül szép látványt eredményeznek. A Half-Life 2 ezzel szemben a nagyobb, nyílt terepre fókuszál, ezért nem lehetett olyan részletes, hiszen azt nem bírták el volna az akkori gépek. Tehát a két motor teljesen más külsőt eredményez, innentől kezdve pedig nincs miről beszélnünk.

Emellett érdemes megemlíteni, hogy a fejlesztők szépen felújították a régebbi, sikeresebb pályákat is. Az alap csomagban a mapokból mindössze kilencet kapunk: Aztec, Cbble, Chateau, Dust 1-2, Italy, Office, Piranesi és Havana. Itt-ott belenyúlkáltak a pályákba, egy-két apróbb változtatás feltűnhet az öregebb játékosoknak.Realitás felsőfokon

Az új CS nem csak új külsőt, hanem egy teljesen új belsőt is kapott. A Source realitásérzetét nagyban fokozza az új Havok fizikai modellezés. A gránáttól a fizika törvényének megfelelően repkednek a tereptárgyak és még sorolhatnám. A vakulásnak végre van egy kis köze a valósághoz (amely nem egyszer igen nagy felháborodást váltott ki a játékosokból), és nem utolsó sorban a füstgránát esetében is látványosan keverednek a textúrák. Öröm volt felfedezni, hogy miután ledurrantunk valakit, az adott szituációhoz tartva magát reálisan nyúlik el a földön.
Sajnos azonban a játék ezen kívül nem változott sokat elődjéhez képest. Ugyanazok a fegyverek, pályák, modellek, és a szabályok is. Azért az ember ennyi év után többet várna el egy ilyen sikeres sorozat folytatásától.

A fegyverek szava

Na ez az a pont, amitől bevallom, már előre féltem. A méltán elhíresült CS-nak, mint azt tudja mindenki nagyon jól, nincsen egyszemélyes részlege, hanem kimondottan a többjátékos módra fókuszál (kivéve a Condition Zero-t, mely a nevéhez hűen csúnyát bukott). Sajnos azonban rendkívül sok olyan irritáló dolog került bele a Source-ba, mely elődjében nem volt fellelhető.

Sajnos a fejlesztők olyan dolgokon változtattak, melyekhez jobb lett volna nem hozzányúlni. A fegyverek szórása, sebzése, visszarúgása, majdhogynem mindent teljesen átírtak. Ennek köszönhetően némelyik fegyver iszonyatosan erős lett, egy-kettő meg szánalmasan gyenge. Szegény M4A1 sebzése sokkal alacsonyabb lett, mint azt idáig megszokhattuk. A Krieg Commando iszonyatosan erős lett, elég csak mellbe lőni valaki ahhoz, hogy meghaljon. A Desert Eagle az egyik legdurvább fegyverré nőtte ki magát, míg az USP nem sebez rendesen, a Shotgunnal pedig 2 kilométerről repkednek a kósza fejlövések. Dióhéjban, káosz van a fegyverek terén. Viszont örömmel fedeztem fel, hogy legalább a pajzsot (Tactical Shield) kivették a fejlesztők.
Természetesen, a megjelenés óta némileg alakítottak a fegyvereken, de nem sokat javult a helyzet. A Valve azzal érvelt, hogy megpróbálták létrehozni a lehető legélethűbb virtuális FPS-t. No de kérem, ha ennyire valósághű játékot szerettek volna készíteni, akkor ennyi erővel mindenki belehalhatna egy comblövésbe, mert hogy éppen elvérzett az illető. És akkor még az egyéb testrészek leszakadásáról nem is beszéltem… vagy azt a poént már elsütötték valahol?

Ismét csak a zavaró újítások közé sorolnám a guggolást is. A CS-ban a játékosok nagy része a pontosabb célzás érdekében gyakran guggolva, óvatosan közlekedett, mely növelte valamennyiben a játékos realitásérzetét is. Nos, a Source-ban hiába guggolsz, ugyanúgy szór a fegyver, mintha állnál. Ami csak azért is zavaró, mert ha az ember guggol, könnyebben tudja megtartani a fegyvert, illetve az esetek többségében a célzása is precízebb lesz. Sajnos azonban a játékban az emberek nagy része gyakran hasal rá a bal egérgombra futás közben, mikor megpillant egy-egy ellenséges játékost.
Ráadásul az új célkereszt mellett sem mehet el az ember szó nélkül. Mivel a játékban a célkereszt nem nagyon tágul ki, ezért nem lehet pontosan, precízen bemérni az ellenfelet lövés közben (magyarul pontatlan). És mivel lehetetlen észrevenni a falba csapódó töltényeket, így csak a tapasztaltabbak tudnak rendesen rotálni egy-egy fegyverrel. Ezért van az, hogy sokszor csak a szerencsén múlik egy-egy komolyabb párbaj kimenetele… az ilyen dolgok miatt pedig nagyon sok embernek megy el a kedve a Source-tól.

Esélylatolgatás

Maga a játék lényege rendkívül egyszerű: a terroristáknak el kell érniük egy adott pontot, ahol aktiválniuk kell a bombát, míg a terrorista-elhárító csoportnak ezt meg kell fékeznie (rosszabb esetben a már aktivált bombát kell hatástalanítaniuk). Általában azok a játékosok nyernek, akik jobban céloznak, össze vannak szokva, és tapasztaltabbak a másik csapatnál. Nos, a Source-ban egy kicsit el van csúszva a hitbox (ez az a terület, ahol találatnak veszi a program a lövést). Ez nagyjából annyit tesz, hogy egy mozgó ember mögött lehetséges, hogy egy olyan 1-2 méterrel fog elhelyezkedni ez a hitbox (sávszéllességtől, szervertől, és még ezernyi dologtól függően), ami a játékélmény rovására megy, nem is kicsit. Nem egyszer láthattunk ordibáló, szentségelő játékosokat, akik éppen a hitboxot átkozzák (vagy éppen nem akadt más, amire ráfogják haláluk okát). Mert ugye mi az értelme van egy olyan FPS-nek, ahol nem az ellenfelet, hanem egy képzeletbeli, óriási kockákból felépülő modellt kell lelőni? Ennél már csak az a zavaróbb, hogy mivel a készítők egy valósághű játékot szerettek volna létrehozni, így jóformán semmilyen falat nem tudunk átlőni fegyvereinkkel, egy-két apróságon kívül. Pedig hihetetlenül meg tudta dobni a játékélményt 1.6-ban, mikor hallásból egy-egy játékost lelőtt az ember falon keresztül, még ha ki is dobták a szerverről ezért a gyanús mozdulatért. Na ilyen élményekre ne nagyon számítsunk, ha Source-szal játszunk.

A tudás hatalom?

Ugyancsak zavaró tényezőként szerepel, hogy nagyban fps függő az új CS. Ez nagyjából annyit tesz, hogy akinek van egy stabil 70 fps-e, annak másképpen szór a fegyvere, és sokkal gyorsabban is fut nála a játék. Aki viszont épphogy csak eléri a 35-40 fps-t, annak a fegyvere két golyó kilövése után már teljesen felránt, (M4a1 és AK47-es használata közben a legirritálóbb) mely nem kis hátrányt tud jelenteni más játékosokkal szemben. Vagyis akinek nincsen a játékhoz megfelelő gépe, az már alapból rendkívül nagy hátránnyal indul. Nem véletlenül történik az gyakran, hogy egy profi játékost könnyedén el tud verni egy kevésbé tapasztalt, csak azért, mert jobb gép áll rendelkezésére.
* fps = frame per second (másodperc alatt rögzített képkockák száma).

1.6 vagy Source?

Az kétségtelen, hogy a Valve egészen jól rekonstruálta az 1.6-ot, más környezetben. Néha el tud az ember szórakozni vele, még én is gyakran ellátogatok egy-két szerverre, de nem érdemes komolyabb időket beleölni a játékba. Én nagyon sajnálom a Source-ot, hiszen alapból egy igen élvezetes online FPS-sel van dolgunk, csak ne lenne benne az a sok irritáló hiba.  

Gépigény összevetés

Minimum konfiguráció

Processzor Memória Videokártya Szabad hely
       
1 magos
1200 MHz
256 Mb 64 Mb 3,6 GB

Ajánlott konfiguráció

Processzor Memória Videokártya Szabad hely
       
1 magos
2400 MHz
512 Mb Shader Model 3.0 - DirectX 9.0c / 128 Mb -

A te konfigurációd

Processzor Memória Videokártya  
       
-
-
- --  

Regisztrált és bejelentkezett látogatóink számára a profiljukban megadott konfiguráció automatikusan összehasonlításra kerül a hivatalos gépigénnyel!

  Kapcsolódó kiegészítő    
  A kategória legjobbjai a StreetRace adatbázisából    
  Kapcsolódó letöltések    
  « vissza a játékadatbázishoz  

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Ha még nincs azonosítód,
regisztrálj oldalunkon!  Hozzászólások  

wq123

2018-05-24 04:03:13 []

to It barbour factory s 49ers jerseys in the air, and in oakley outlet this lunette ray ban yellow timberland shoes gold lakers jerseys and true religion jeans diamond the north face necklace ferragamo shoes by iphone case Pandora glasses frames the emphasis stone island polos is adidas superstar as much on michael kors the hilfiger online shop negative mbt shoes outlet space as pandora charms the coach outlet online pretty curves of diamond covered yellow gold. The nike.dk jewels in new york knicks this birkenstock deutschland collection have dolphins jerseys been michael kors purses designed nike air max shoes to cowboys jerseys be hollister kids light jordan retro and understated, michael kors outlet online with a gracefulness abercrombie and oakley vault fragility roshe run that nfl jerseys is ferragamo reminiscent coach factory of longchamp outlet the wind nike free run rustling cheap michael kors through celine bags leaves. glasses online Lebanese cheap oakley jeweller Pandora trained in katespade Paris before oakley sunglasses cheap returning nba jerseys to rams jerseys Beirut where he polo ralph lauren outlet online designs jewellery nike free 5.0 that blends hogan outlet references converse outlet to michael kors the city burberry sale s jordans old oakley Gold Souk swarovski crystal with coach outlet canada a hollister clothing modern edge. hugo boss shop


Following giuseppe shoes a long ralph lauren polos time air jordan collaboration gucci shoes outlet with nike store the birkenstock outlet late jaguars jerseys Alexandfsueen, lions jerseys Pandora jewellery veers ralph lauren outlet online firmly oakley canada into burberry outlet online the tory burch outlet avant garde Sac Hermes corner michael kors outlet online of swarovski design. michael kors bags Always gucci shoes pushing creative boundaries, burberry outlet Leane timberland boots s traditional patriots jerseys goldsmithing katespade training prada outlet is montre homme juxtaposed with the inspiration ray ban sunglasses outlet he ralph lauren outlet draws from prada shoes street culture denver nuggets jerseys and coach outlet online urban michael kors life. nike schoenen Here, the addition phoenix suns jersey of mizuno running a diamond polo ralph lauren encrusted prada outlet hook air huarache transforms a baseball jerseys delicate converse shoes bracelet burberry in rolex to chargers jerseys It s in eagles jerseys the air, nike roshe and valentino outlet in utah jazz jersey this nike tn yellow washington wizards jersey gold giuseppe zanotti sneakers and nike free 5.0 diamond michael kors necklace new balance canada by ray ban zonnebril Pandora dsquared2 the guciheaven shoes emphasis puma online is as burberry sale much san antonio spurs jerseys on mizuno wave the coach outlet online negative space chicago bulls jersey as seahawks jerseys the nfl jerseys pretty curves links of london outlet of asics diamond covered yellow swarovski australia gold. sacramento kings jersey The jewels in this collection have been golden state warriors jersey designed to air max be light reebok shoes outlet and understated, hogan with a jets jerseys gracefulness and fragility that brooklyn nets jerseys is reminiscent of the wind rolex watch rustling tods outlet through polo outlet store leaves. Lebanese heat jerseys jeweller Pandora trained in Paris cheap oakley before nike air max returning cc beanies to Beirut panthers jerseys where coach black friday he cheap true religion designs mcm bags jewellery that blends burberry handbags references coach factory outlet to stephen curry shoes the tommy hilfiger city s old toms outlet Gold Souk with air yeezy shoes a toms shoes outlet modern edge.


Following longchamp a long coach store time handbags outlet collaboration with giants jerseys the skechers late versace outlet online Alexandfsueen, Pandora huarache jewellery veers indiana pacers jersey firmly tommy hilfiger online into ed hardy clothing the avant garde corner belstaff outlet online of louboutin shoes design. colts jerseys Always hollister clothing store pushing ugg boots creative boundaries, ralph lauren factory store Leane polo ralph s pandora traditional goldsmithing tory burch training north face outlet is michael kors canada juxtaposed with north face backpacks the inspiration skechers he oakley sunglasses draws from coach factory shop street ray bans culture and michael kors outlet online urban life. nike outlet Here, nike shop the addition of a under armour shoes diamond vans schuhe encrusted juicy couture handbags hook bengals jerseys transforms a tommy hilfiger outlet delicate vans shoes bracelet in new balance to It s in ralph lauren outlet the air, philadelphia 76ers jerseys and coach factory outlet in this burberry online shop yellow gold baseball bats and omega watches diamond oklahoma city thunder jersey necklace ralph lauren by Pandora the emphasis prada is fivefingers as timberland femme much on mcm backpack outlet the burberry outlet online negative jerseys from china space as roshe run the plein shoes pretty boston celtics jersey curves omega watches of diamond kate spade outlet online covered guess outlet yellow gafas oakley gold. oakley sungalsses outlet The portland trail blazers jersey jewels in chrome hearts this collection michael kors outlet have air max 2015 been ray ban sunglasses designed fred perry polos to jack wolfskin jackets be los angeles clippers jersey light parajumpers and understated, nike air max with a gracefulness michael kors and dallas mavericks jerseys fragility oakley frogskins that north face is bears jerseys reminiscent of the ferragamo shoes wind long champ rustling supra footwear through leaves. ray ban outlet Lebanese adidas canada jeweller coach outlet Pandora trained in Paris before calvin klein underwear returning air max to cheap basketball shoes Beirut vans outlet where titans jerseys he designs jewellery replica watches that blends puma outlet references louboutin to baseball jerseys the city hermes bags s coach outlet online old dsquared2 sale Gold christian louboutin shoes Souk nike outlet with redskins jerseys a modern converse chucks edge.


Following a long minnesota timberwolves jersey time mcm handbags collaboration juicy couture outlet with mont blanc the late saints jerseys Alexandfsueen, longchamp handbags Pandora soccer shoes outlet jewellery michael jordan veers firmly into rolex watches the avant garde steelers jerseys corner fidget spinner outlet of design. belstaff outlet Always ralph lauren pushing creative boundaries, woolrich outlet Leane christian louboutin shoes s fred perry outlet traditional goldsmithing training is ralph lauren juxtaposed air max schoenen with roshe run the inspiration he bottega veneta draws from street culture supra footwear and ray ban urban nike huarache life. adidas Here, the addition of swarovski jewelry a tommy hilfiger diamond encrusted pandora schmuck hook transforms a true religion delicate bracelet jerseys from china in adidas.se to the north face It north face s replica watches in veneta the buccaneers jerseys air, and in nike air max 90 this reebok yellow nike air max thea gold texans jerseys and diamond bcbg max azria necklace ralph lauren outlet online by converse sneakers Pandora ray ban occhiali the emphasis toms.com is michael kors canada as burberry outlet store much on houston rockets jerseys the nike roshe negative ferragamo shoes uk space as pandora canada the versace outlet online pretty lacoste polos curves of montblanc diamond browns jerseys covered broncos jerseys yellow babyliss pro gold. pandora The pandora bracelet jewels in levis jeans this jimmy choo outlet collection have jordan release dates 2015 been designed indoor soccer shoes to true religion jeans women be free running light ralph lauren outlet and jerseys from china understated, with lacoste shoes a barbour jackets gracefulness swarovski online and milwaukee bucks jersey fragility cheap ray ban that nike shoes is reminiscent of michael kors bags the polo ralph wind coach outlet rustling christian louboutin shoes through lunette ray ban leaves. baseball jerseys Lebanese jeweller Pandora soccer shoes trained toms shoes outlet in Paris uggs outlet before adidas online returning michael kors v?skor to jerseys from china Beirut where nike air max he guess factory outlet designs oakley sunglasses outlet jewellery atlanta hawks jerseys that louboutin shoes blends nike.se references asics outlet to hermes belt the burberry outlet online city the north face s zapatillas nike old bcbg max Gold nike air force Souk cheap nfl jerseys with a modern edge.


Following a thomas sabo uk long moncler mens jackets time salomon schuhe collaboration with michael kors the late packers jerseys Alexandfsueen, Pandora memphis grizzlies jersey jewellery nike schuhe veers charlotte hornets jerseys firmly into oakley sunglasses the oakley avant ray ban wayfarer garde corner of michael kors outlet design. the north face outlet Always orlando magic jersey pushing creative michael kors outlet boundaries, hollisterco Leane prada sunglasses s philipp plein outlet traditional goldsmithing training is jack wolfskin outlet juxtaposed asics gel with the michael kors outlet online inspiration cleveland cavaliers he dansko outlet draws barbour jackets outlet from street cheap nba jerseys culture and urban life. Here, new balance outlet the addition coach outlet online of burberry outlet a burberry outlet diamond encrusted burberry sale hook air max transforms a delicate rayban bracelet ralph lauren polos in bills jerseys to watches canada It s in rayban the falcons jerseys air, swarovski jewelry and in mcm backpack this yellow ravens jerseys gold and timberland outlet diamond marc by marc jacobs necklace by nike air max Pandora thomas sabo jewellery the ray-ban sunglasses emphasis oakley sunglasses outlet is birkenstock shoes as raiders jerseys much michael kors uk on the oakley vault negative space mcm backpack as the coach factory pretty hollister kids curves new balance of ray ban sonnenbrillen diamond purses and handbags covered purses and handbags yellow gold. skechers outlet The ecco outlet jewels in nike air jordan this vikings jerseys collection have belstaff been nike mercurial vapor designed nike free 5.0 to tracksuits store be azcardinals jerseys light under armour and air jordan retro understated, fitflop outlet with softball bats a gracefulness adidas superstar and fossil uhren fragility adidas online that reloj is long champ reminiscent hogan outlet of red bottom shoes the ralph lauren wind rustling red bottoms through ralph lauren polo leaves. true religion jeans outlet Lebanese jeweller moncler outlet online Pandora michael kors taschen trained longchamp taschen in Paris before chi hair returning tommy hilfiger outlet stores to ray bans outlet Beirut givenchy outlet where ralph lauren outlet he longchamp outlet designs iphone 5s cases jewellery boots on sale that jimmy choo shoes blends references barbour outlet to the city s toms shoes old hoodies Gold www.tommyhilfiger.nl Souk with coach purses outlet online a modern pandora charms edge. barbour outlet


Following nike air max a long time collaboration cheap oakley sunglasses with chiefs jerseys the true religion outlet late Alexandfsueen, air max Pandora polo ralph lauren outlet jewellery veers firmly toms outlet online into fendi handbags the michael kors outlet online sale avant new balance garde northface corner chi flat iron of new orleans pelicans jersey design. Always pushing coach outlet creative knockoff handbags boundaries, Leane toronto raptors jersey s traditional goldsmithing training kate spade outlet online is marc by marc jacobs juxtaposed with hollister online the inspiration ralph lauren outlet he armani outlet draws from adidas superstar street ray ban wayfarer culture ray bans and urban hermes life. Here, the addition air jordan shoes of oakley sunglasses a nike shoes diamond north face jackets encrusted salvatore ferragamo hook transforms cheap michael kors a rolex watches for sale delicate thomas sabo bracelet cheap nba jerseys in detroit pistons

nike roshe

Adatlap

Counter-Strike: Source

megjelenés:

2004. augusztus 18.

fejlesztő:

Valve Software

kiadó:

Electronic Arts

Web
Magyarítás
Kapcsolódó cheat:
Kapcsolódó videó: